اگر برای شما هم جای سوال است که چرا باید یک درایو را پارتیشن بندی کرد، مقاله زیر بسیار میتواند سودمند باشد.
عمل پارتیشن کردن یک درایو فیزیکی هارد را به چندین درایو مجازی تبدیل میکند. هر کدام از اینها دارای جایگاه مشخص و تعیین شده در رسانه هستند و از نظر سیستم عامل هم به صورت جداگانه و توسط حروف الفبای انگلیسی شناخته میشوند.
از نظر فنی هر درایو از همان اول هم پارتیشن شده است. یک درایو فیزیکی به پارتیشنهایی نیاز دارد تا بتواند فایلها را در آنها نگهداری کند. پس اگر سیستمی خریداری کرده باشید که از پیش ویندوز بر رویش نصب شده باشد، احتمالا دو یا سه پارتیشن آماده خواهد داشت. تنها یکی از اینها، C: ، بیشترین فضای درایو را برای مصارف عادی شما اشغال میکند. سایر درایوها هم که اغلب کوچکتر هستند، بیشتر برای مصارف فرعی، نگهداری از سیستم، پشتیبانی و recovery استفاده میشوند.
پس چرا باید پارتیشنهای اضافی ایجاد کنید؟ اینکار اصلا شبیه به ساخت فولدرهای بیشتر نیست. ساخت و تغییر اندازه هر پارتیشن کار بسیار پر زحمت و زمان بری است.
یکی از دلایل اصلی برای انجام اینکار داشتن چندین سیستم عامل است. اگر میخواهید بر روی یک سیستم دو نسخه از ویندوز داشته باشید و یا یک سیستم عامل ویندوز و یک سیستم عامل لینوکس زیر دستتان باشد، پارتیشن بندی میتواند محیطهای مجزایی در اختیارتان قرار دهد.
دلیل عمده دیگر برای داشتن درایوهای متعدد به خاطر جدا کردن درایو سیستم عامل و دادههای متفرقه برای اهداف backup است. شما اطلاعات سیستم عامل را منحصرا در درایو اصلی (C:) قرار میدهید. اما دادههای شخصی مثل اسناد، ویدئو، موسیقی، تصاویر و غیره را به درایو بعدی (که معمولا D: است) انتقال میدهید که به نسبت سایر درایوها اندازه بیشتری هم دارد.
پس چرا باید به خود زحمت بدهیم؟ تنها راه مطمئن برای تهیه backup از محیط ویندوز ایجاد فایل image از درایو C: ، به همراه تمامی اطلاعات موجود در داخلش است. اما این فایل image میتواند بسته به حجم اطلاعات و دادههایی که در آن درایو نگه میدارید بسیار حجیم شود. شاید در سال 2 یا 3 بار مجبور شوید این فایل پشتیبان از سیستم را تهیه کنید، با اینکه حجمش زیاد خواهد شد ولی در عوض قابل مدیریت است.
برای باقی اطلاعاتی که در درایو D: دارید هم میتوانید از برنامههای file backup استفاده کنید که کار با آنها بسیار سادهتر است. این کاری است که هر روز باید انجام بدهید تا به صورت قطعی خیالتان از بابت از بین رفتن اطلاعات آسوده باشد.