از لینوکس استفاده کنید تا بتوانید نرمافزارهای رایگان زیادی دانلود کنید.
مدت زیادی است که ما بر روی سیستمهای مخرب نرمافزارهای ویندوز تحقیق میکنیم. اگر میخواهید یک دانلود امن داشته باشید به جای نصب اپلیکیشنها از Download.com و یا هر سایت دانلود رایگان نرمافزار، از ویندوز به لینوکس سوئیچ کنید.
ما سعی کردهایم چند روش برای دانلود رایگان و امن نرمافزار در ویندوز ارائه کنیم. اما تنها روش خوبی که واقعا پیشنهاد میکنیم استفاده از Ninite است. روش دیگر سوئیچ کردن به لینوکس میباشد.
خطر نصب نرمافزارهای رایگان ویندوز
مشکل نرمافزارهای رایگان ویندوز یک مشکل سیستماتیک و نهادینه شده است. مشکل فقط تعدادی از وبسایتها یا بدافزارها نیستند. عملا هر تکه از نرمافزارهای رایگان پر از فایلهای آشغال (junk) است. اگر از سایتهای دانلود رایگان استفاده نمیکنید و نرمافزار موردنیاز خود را گوگل میکنید مثلا “VLC download”. مستقیماً به سراغ نرمافزارهای تبلیغاتی پر از فایل جانک رفتهاید.
بدتر از آن این است که اکستنشنهای مرورگر نیز ممکن است باعث این امر شوند. حتی نرمافزارهای خریداری شده نیز میتوانند اثرات نامطلوبی داشته باشند اما کمبود افرادی که برای نرمافزارهای ویندوز پول پرداخت میکنند سازندگان را به این سمت سوق داده است که حقههایی مانند این سوار کنند تا بتوانند مقداری پول از طریق نرمافزارهایی که ساختهاند کسب کنند.
کل سیستم نرمافزاری ویندوز و اجزایش آسیب دیده و مخرب هستند. بنابر گفتهی مالک سایت MajorGeeks، وی اگر بخواهد برنامههای آلوده به بدافزارها را از روی سایت بردارد، باید سایت را داون کند. زیرا تقریبا هیچ برنامهای باقی نخواهد ماند.
با توجه به تمامی این مشکلات، کمی عجیب است که کاربران ویندوز تمایل دارند از اپلیکیشنهای وب استفاده کنند زیرا مجبور میشوند تعدادی برنامهی رومیزی نیز برای کامپیوتر شخصی خود نصب کنند.
ساختار خوشایند نرمافزارهای اوپن سورس در لینوکس
لینوکس هم مشکلات خود را دارد و برای هر کسی ایدهآل نیست. میخواهید تمامی بازیهای PC که عرضه میشوند را بازی کنید؟ به ویندوز احتیاج دارید. به برنامهی خاصی نیاز دارید که تنها بر روی ویندوز اجرا میشود؟ بله مسلما به ویندوز احتیاج دارید. با این حال اگر از پیچیدگیهای بیشتر خوشتان نمیآید، میتوانید این برنامهها را از طریق یک ماشین مجازی اجرا کنید.
اما لینوکس مکانی ایدهآل برای کسانی است که به نرمافزارهای رایگان علاقهی زیادی دارند. آیا دوست دارید برنامهها را دانلود کنید تا کارکرد آنها را امتحان کنید؟ همین حالا به سیستمعامل لینوکس بروید. از بین زیر شاخههای مختلف لینوکس، Linux Mint خیلی خوب است اگرچه Ubuntu مشهورتر است.
نصب برنامهها در لینوکس متفاوت است. به جای یک مرورگر وب به همراه سایتهای دانلود رایگان مخرب، تبلیغات نامربوط در نتیجهی جستجو، و نصب کنندههای نرمافزار که سعی میکنند شما را فریب دهند، لینوکس یک سرزمین عجایب حقیقی از سهولت و امنیت در استفاده از نرمافزارها را به شما پیشنهاد میکند.
برای نصب یک نرمافزار در لینوکس، اپلیکیشن “software installer” را باز کنید و نام برنامهای که میخواهید نصب کنید را جستجو کنید. Software installer برنامهی موردنظر را از یک منبع برنامهی ایمن و متمرکز که تحت نظر لینوکس است، دانلود میکند. چون نباید از هیچ نصب کنندهی دیگری استفاده کنید، پس لازم نیست از فریب خوردن توسط آنها دوری کنید. همچنین بیشتر برنامههای لینوکس اوپن سورس هستند و استفاده از آنها کاملا رایگان است.
در software installer میتوان از طریق دستهبندی برنامهها یا جستجو کردن نام برنامهی موردنظر، برنامهی ایمنی که نمیخواهد به سیستم آسیب برساند را نصب کرد و از فایلهای جانک دور ماند.
بهطور حتم نمیتوانیم این موضوع را به اندازهی کافی تکرار کنیم. نیازی به جستجو در یک مرورگر وب نیست، شما به حجم وسیعی از اطلاعات و نرمافزارهای مورد اطمینان دسترسی دارید و هیچ کدام از آنها فایل جانکی به سیستم شما وارد نمیکنند.
بیایید مقایسه کنیم.
بیایید یک قدم به عقب برگردیم و شرایط را در ویندوز و لینوکس مقایسه کنیم. از منظر شخصی که دوست دارد نرمافزارهای رایگان زیادی را دانلود کند، بی شک_ اگر خود را به یک مرورگر و چند برنامهی شناخته شده و مطمئن (مانند تعداد محدودی که در سایت مورد اطمینان و شگفت انگیز Ninite موجودند) محدود کنید_ استفاده از ویندوز برای شما بهتر خواهد بود.
در ویندوز، سازندگان از درآمد زایی از طریق محصولات خود ناامید گشتهاند و مجبورند از طریق بدافزارها درآمد زایی کنند. سایتهای دانلود رایگان و تبلیغات نامربوط میخواهند فایلهای جانک خودشان را بر روی نرمافزارهای رایگان عرضه کنند. برای فرار از این موضوع باید از یک مرورگر مشخص استفاده کرده و سعی کنید برنامههای ایمن موجود را بیابید اگرچه بسیاری از نصب کنندههای شناخته شده نیز پر از فایلهای جانک هستند. سپس باید با احتیاط برنامهی مورد نظرتان را نصب کنید تا از جانکها دور بمانید. تعدادی از نصب کنندههای مخرب هستند که حتی در صورت رد کردن پیشنهاداتشان، باز هم بدافزارها را بر روی سیستم نصب میکنند. بنابراین ابتدا باید کمی راجع به سابقهی برنامه و سایتی که از آن دانلود میکنید نیز تحقیق کنید.
در لینوکس، انجمن نرمافزاری اوپن سورس، اپلیکیشن ها را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار میدهد. بنابر طبیعت برنامههای اوپن سورس، هیچ بدافزاری را بر روی آن نخواهید یافت. توزیع لینوکس شما تمامی برنامهها را در محیطی ایمن و متمرکز گرد هم آورده و میتوان از طریق یک اپلیکیشن رومیزی آنها را دریافت کرد. نیازی نیست هیچ مرورگری را باز کنید. میتوانید تمامی برنامههای رایگانی را که میخواهید از منبع لینوکس خود بدون هیچ نگرانیای دریافت کنید. همچنین نیازی نیست بر روی هیچ برنامهی نصب زیانآوری کلیک کنید.
حالا زمان تصمیمگیری است. میتوانید بحثی راه بیندازید که نرمافزارهای رایگان تحت لینوکس به خوبی ویندوز پردازش نشدهاند که البته گاهی حرف شما درست است اما غالبا اینطور نیست. اما اگر علاقمنداید از نرمافزارهای زیادی استفاده کنید که میتوانید رایگان دانلود کنید بدون اینکه به کامپیوترتان آسیبی برسد، لینوکس آن را برای شما فراهم کردهاست.
انجمنهای نرمافزاری اوپن سورس در پی استفاده از برنامههایشان هستند درحالیکه سازندگان برنامهها در ویندوز به فکر کسب درآمد از طریق بدافزارها هستند و برایشان مهم نیست چقدر با منافع مصرف کنندگانشان در تضاد است. شما به کدام یک رای میدهید؟