بدون شک ویدئو به یکی از قسمتهای زندگی امروزه تبدیل شدهاست. مردم با گوشیهای همراه خود از همه چیز ویدئو تهیه میکنند و آنها را در شبکههای مجازی و سایتهای اینترنتی به اشتراک میگذارند.
پس زیاد دور از انتظار نیست که برنامههای مجانی تدوین ویدئوی هم به راحتی در دسترس باشند. اما اینچنین نیست و اگر شما از کاربرهای خوششانس سیستم عامل Mac OS X نیستید و به برنامه مجانی iMovie دسترسی ندارید، پس بهتر است لیست برنامههای تدوینگری ما را حتما ببینید.
با اینکه این برنامه شرکت مایکروسافت در سال 2000 معرفی و عرضه شد اما اوج شناخته شدن و بهکارگیریاش همزمان با عرضه بسته نرمافزاری محبوب مایکروسافت یا همان Essentials همراه بود. پیشرفت این سری نرمافزارها به کندی پیش میرود و آخرین نسخه عرضه شده به بازار از آن هنوز Movie Maker 2012 است، اما همچنان ارزش استفاده را دارد.
ویژگی اصلی این نرمافزار راحتی در استفادهاش است. طبیعت امر تدوین ویدئو خود گیج کننده است اما لااقل برنامه VMM شما را مجبور به دانلود کدکهای جدید و دریافت فایلهای کتابخانهای نمیکند. این برنامه از همان مرحله پس از نصب کامل است و با طراحی خطی و سرراستش تقریبا کارآیی شبیه به iMovie دارد.
همچنین امکانات خوبی هم در این برنامه به چشم میخورد. شما میتوانید برای ویدئویتان عنوان انتخاب کنید، افکتهای مختلف بر رویش سوار کنید و همچنین موسیقی متن به آن اضافه کرده و افکتهای مختلفی چون کاهش تدریجی صدا و سطح صدای کلی را در آن تنظیم کنید. این برنامه از تمامی فرمتهای معمول ویدئوها پشتیبانی میکند و کیفیت خروجیاش هم تا 1080p امکانپذیر است.
شما میتوانید این نرم افزار را مستقیما از سایت رسمی شرکت مایکروسافت دریافت کنید.
اگر به دنبال یک برنامه تدوین حرفهای هستید پس بهتر است به سراغ Lightworks بروید که از سال 1989 در حال عرضه است و یکی از با سابقههای این زمینه هم بهشمار میرود. حتی شاید بعضی از فیلمهای معروفی را که با این نرمافزار قدرتمند تدوین شدهاند را هم دیده باشید؛ “شجاعدل” و “Pulp Fiction” !
پس همانطور که انتظار دارید این نرمافزار حرفهای نیازمند آموزش حرفهای برای استفادهاش هم هست و کار با آن به راحتی برنامه قبلی نیست. که این خود مزیتی برای انجام تدوینهای حرفهایست اما برای تازه کاران مثل کابوس است. اگر کار با این نرمافزار را یاد بگیرید میتوانید مقدار باورنکردنی از افکتها را به ویدئویتان اضافه کنید و کارهایی مثل تلفیق چندین زاویه دوربین هم انجام دهید. و در آخر خروجی به مراتب با کیفیتتر از اغلب برنامههای تدوین مجانی داشته باشید.
اما متاسفانه نسخه مجانی این برنامه قدرتمند با امکانات محدودی عرضه میشود و مهمترینشان نبود کیفیت خروجی 1080p است. کاربران معمولی فقط به کیفیت 720p دسترسی دارند که عیب بزرگی محسوب میشود. اما اگر در قید و بند این ارقام نیستید، برنامه Lightworks انتخاب خوبی برای شماست.
Avidemux یک برنامه مجانی و منبع باز برای سیستم عاملهای لینوکس و Mac است. این نرمافزار سالها قبل عرضه شده و از آنموقع تا همین چند وقت پیش مرتبا بروز رسانی میشود.
این نرمافزار را میتوان حد وسط برنامهای حرفهای مثل Lightworks و برنامهای ساده مانند VMM دانست. امکان تدوین غیرخطی در آن وجود دارد، میتوان زیرنویس به ویدئو اضافه کرد و پشتیبانی از اکثر فرمتها به کاربران امکان ذخیره تمامی فایلها و ترکیب افکتها بین آنها را میدهد. Script نویسی از طریق GUI و یا مستقیما از طریق نوار فرمان امکانپذیر است. در مجموع اکثر فرمتها برای ورودی برنامه و اغلبشان برای ذخیره خروجی پشتیبانی میشوند. البته به جز فرمتهای WMV و QuickTime.
YouTube Editor
شما مجبور نیستید برای تدیون ویدئوهایتان برنامهای دانلود کنید. چون سایت یوتیوب برنامه تدوینگری تحت وب منحصر بفرد خودش را دارد ولی اگر میخواهید ویدئویتان را در نهایت بر سایت یوتیوب قرار دهید به سراغش بروید.
هر نوع ویدئو، مستقل از کیفیت و فرمت را که بر این برنامه آپلود کنید امکان تدوین دارد. فرآیند تدوین خطی و سرراست است پس از این جهت به برنامههای VMM و iMovie شباهت دارد. حتی ویدئو و صدا میتوانند به صورت جداگانه تدوین و تنظیم شوند.
یکی از امکانات عالیای که این برنامه در خود دارد، امکان دسترسی به منابع سایت یوتیوب است و شما میتوانید این موسیقی یا تصاویر را بدون نیاز به دانلود کردن به ویدئویتان انتقال دهید. اما در مقابل افکتهای تغییر تصویر و تنظیمات نوشتاری کمی در اختیارتان هستند اما هنوز هم میتوانید ویدئوهایتان را به راحتی تدوین کنید.
بزرگترین کاستی این نرمافزار هم طبیعتا منحصر بودنش برای ویدئوهای سایت یوتیوب است. البته از لحاظ تئوری شما میتوانید ویدئوهایتان را پس از تدوین دانلود کنید اما بهجای اینهمه دردسر بهتر است مستقیما از VMM استفادهکنید.
این نرمافزار که اتفاقا نامگذاری مناسبی هم دارد برای کسانی مناسب است که میخواهند تدوینگر حرفهای باشند اما در مقابل قیمتی بابت نرمافزار حرفهای پرداخت نکنند. به عنوان یک تدوینگر خطی، VSDC تکنیکهای تدوین پیشرفتهای در خود دارد. همچنین نرمافزار طیف وسیعی از افکتهای صوتی و تصویری را امکانپذیر میکند؛ تصحیح رنگها، کم کردن ماتی تصویر و تنظیم صدا نمونهای از این موارد هستند.
با اینکه واسط معمولی VSDC برای تازهکارها گیجکننده است اما سرعت یادگیری کار با آن نسبت به برنامه Lightworks بسیار کمتر است. شاید علت این امر نزدیک بودنش به معماری صفحات ویندوز و روندکاری سنتیترش باشد.
یکی از مزیتهای دیگر VSDC که آنرا از نسخههای مجانی Lightworks پیش می اندازد، امکان دریافت خروجی 1080p و 60 فریم بر ثانیه است. همچنین حجم نرمافزار هم تنها 26 مگابایت است و سه برابر کوچکتر از Lightworks. اما در مقابل هنگام نصب برنامه بارها پیغامهایی برای نصب برنامههای کمکی و جانبی مثل دانلودر CNET ظاهر میشوند که بهتراست مراقبشان باشید.
نتیجهگیری:
این 5 برنامه مفید از بهترینهایی هستند که یک کاربر ویندوز میتواند پیدا کند. در بینشان احتمالا Movie Maker جذبه بیشتری دارد اما Avidemux و VSDC برای کاربرانی که کمی بیشتر از امکانات معمولی را طلب میکنند، مناسبتر هستند.
نرمافزار تدوین محبوب شما کدام یکی است؟ نظرات و دلایل خودتان را در بخش نظرات مطرح کنید.